24. jan. 2012

Purreløksdampet laks med potetmos

Ingredienser: 

* Gulrøtter (1-2 stk)
* Purreløk (passende mengde)
* Laksefilet (jeg bruker alltid 200 gram per måltid)
* Poteter (jeg bruker alltid 150 gram per måltid) 
* Grønnsaksbuljong
* Melk (ca 0,5 dl)
* Smør (1 ss)


Slik gjør du: 

Skrell og kok potetene slik at de blir myke. Hell ut kokevannet.

Kutt grønnsaker i biter. Ha smør i panna, legg i laksen og krydre med citronpepper (eller salt og pepper hvis du foretrekker det). Stek fisken noen minutter til den blir gylden på den ene siden. Snu den og tilsett grønsakene og en passende mengde grønnsaksbuljong. (Denne løses opp i vann før den helles i fiskepanna). Sett et lokk over og la fisken putre på svak varme i ca 5 minutter.

Imens gjør du ferdig potetene. Varm opp melk og ca 2/3 av smøret i en kjele og hell over potetene og mos potetene og rør inn melkeblandingen slik at det blir mos. Tilsett litt pepper så det blir smak på den. 

Dette smakte alldeles nydelig, og ifølge Rema 1000 så kom herligheten på 55 kr (og da jeg har middag i morgen også).  


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar