10. jan. 2012

Sprengt kylling på epler

Ingredienser (til ca to personer):

* Olje (2-3 ss)
* Hvitløk (1 fedd)
* Sennep (1 ss)
* Pepper (en liten fingerklype)
* Brunt sukker (2-3 ss)
* Eple (ca 1 per pers?)
* Kyllingfilet (ca 1 per pers?)

*Bacon (for en ekstra piff på måltidet kan du også surre bacon rundt kyllingen. Det har ikke jeg gjort, da jeg ikke hadde bacon og i tillegg til at det er mange kalorier i bacon).

Slik gjør du:
Lag en marinade av finhakket hvitløk, sennep, pepper og olje.

Legg kyllingen på plast eller i plastpose og hell/smør marinaden over. La den ligge i et par timer mens du gjør noe annet. Trener foreksempel! ;-)

Kutt epler i passende biter, husk å fjerne kjernen! Skallet kan godt være på. Legg dem i en ildfast form og strø litt brunt sukker over.

Legg den ferdig marinerte kyllingen over eplene. Hvis du vil bruke bacon så surrer du baconskivene rundt kyllingen og legger dem deretter på eplene.

Sett ovnen på ca 180 grader og la kyllingen stå i ca 30 min!

Velg det tilbehøret du foretrekker; ris, poteter, salat eller et godt brød? 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar